dimecres, 30 d’abril del 2008

FI DE CICLE

El Barça ahir va estar PA-TÈ-TIC. Ja n’estem farts d’en Txiqui Begiristain i, sobretot de la influència negativa, quasi cancerígena de Johan Cruyff. Ell es un càncer per al Barça. “Al Loro” Laporta es basa massa en el que diu el vell caduc d’en Johan, i ja n’hi ha prou de tant futbol control i de tant toc absurd i horitzontal que no porta a res. No serveix de res tenir tanta possessió i no aconseguir fer un gol en més de 400 minuts de joc. Aquesta filosofia futbolística ha quedat absolutament demostrada que ja està antiquada i que no es vàlida per al futbol actual. El Barça ha de fer un canvi radical, però radical del tot. Deixar-se de punyetes i fer un canvi total.

Començant per dalt de tot. Dubto molt que el President dimiteixi. Està massa enganxat amb “Loctite” a la poltrona com per a sortir. “Al Loro” ja no se’n recorda de quan ell era el cap visible de l’ ”Elefant Blau”, el major grup opositor de la història blau-grana, i que li va fer la vida impossible al millor President de la història del club, el Sr. Josep Lluís Núñez. Laporta no es mereix un elefant blau, més aviat el que es mereix es un Tiranosaurus Rex violeta. M’agradaria que saltés de la poltrona, però no serà així. S’estima massa el poder com per a renunciar-hi.

Si seguim baixant per l’escalafó ens trobem amb el vice-president esportiu. L’únic que gairebé no té culpa en tot el que ens està passant, senzillament perquè porta poc tems pal càrrec. El Sr. Ingla valora l’opció d’en Mourinho com a entrenador i això l’avala, ja que no sembla gaire influït per les paraules del càncer Cruyff. La seva única culpa és confiar massa en el següent responsable: el secretari tècnic que és el que trobarem tot seguit.

La secretaria tècnica, encapçalada pel Sr. Txiki. El pitjor secretari tècnic de la història del club. Fitxatges com els de Maxi López, Albertini o Thuram l’avalen. Fitxatges nefastos que no han aportat res de profit al club. Alguns diran que amb Sandro Rosell això no passava, però no oblidem que en Sandro va ser el responsable del fitxatge d’Edmilson, una de les estafes més grans dels darrers anys, només superada per la de Thierry Henry o Zambrotta. Així que els fitxatges no han aportat gairebé res, ja que els únics rentables han sigut els de la pedrera com Messi, Iniesta o Bojan. Txiki hauria de dimitir de forma fulminant i no tenir gens d’influència en la confecció de la plantilla de la temporada vinent, ja que si no, crec que seguirem un altre any en el forat negre en el que es troba el club actualment.

Un esglaó més a sota ens trobem a Frank Rijkaar. A en Frank només li diria que gràcies pels serveis prestats, va ser bonic mentre va durar, però en cinc anys només dos amb títols (això sí, 2 lligues i 1 Champions), i tres anys en blanc. Gràcies per tot, però ets massa tou i no s’entrena el suficient. Jo personalment no fitxaria al tàndem Guardiola – Luis Enrique com els responsables de la renovació de la plantilla, ja que crec que seria cremar aquesta opció massa aviat. Jo aposto per un tècnic contrastat, amb caràcter i que posi firmes a les vedettes del vestuari. Un home que faci un canvi radical en la filosofia futbolística blau-grana, i el seu nom es JOSÉ MOURINHO. Ell hauria de ser el responsable, i d’aquesta forma enterraríem tota influència de Cruyff al vestuari. MOURINHO ENTRENADOR BLAU-GRANA JA!!!!

I ara ja arribem als màxims responsables i els que ens han fet passar molta vergonya enguany: els jugadors. Ronaldinho amb professionalitat nula. Només pensant en les festes i en el sexe de cap de setmana. Eto’o fent declaracions dient que si no guanya títols ells se’n va. Doncs noi, ja pots marxar, ja que tu ets uns dels màxims responsables de no haver marcat ni un sol gol en més de 400 minuts de joc. Ahir també va quedar demostrat que la parella de centrals Puyol – Milito no funciona tant bé com va funcionar la formada per Márquez – Milito, així que sentint-ho mol, però per a mi el Capità hauria de tastar una mica de banqueta durant una temporada.

Com a resum: jugadors que haurien de marxar del club: Jorquera, Pinto, Zambrotta, Thuram, Oleguer, Edmilson, Ronaldinho, Ezquerro, Eto'o, Henry, Gudjohnsen, Dos Santos.

La neteja te que ser de les que fan època, com la que es va realitzar després del “Motí de l’Hesperia” i el responsable d’ella té que ser en José Mourinho.

I per acabar, i per fer una mica de futbol-ficció, aquest es l’equip que m’agradaria veure sota les ordres d’en Mourinho:

Víctor Valdés – Dani Alves – Márquez – Milito – Lahm – Touré – Deco – Lampard – David Villa – Messi – Drogba.

A la banqueta:

Lehman – Puyol – Iniesta – Poulsen – Xavi – Bojan - Güiza


Necessitem un canvi radical ja!!!!