dijous, 3 d’abril del 2008

LA GOTA QUE HA FET VESSAR EL GOT

La situació al F.C. Barcelona està sota mínims. La vergonyosa derrota soferta per l’equip al “Ruiz de Lopera”, després d’avançar-se al marcador per 0-2 al minut 15 de partit, i deixar-se remuntar en una humiliant 2ª part deixa a l’equip tocat i enfonsat a la temporada 2007-2008. En un parell de setmanes s’han esfumat (per ara) la lliga i la copa. Dimarts passat, a la Champions League es va guanyar a l’Schalke 04 per 0-1, amb un gol d’un dels pocs jugadors que segueixen jugant amb l’orgull, el noiet de Linyola, en Bojan Krkic. Però tot i la victòria, la segona part va ser també de les de vergonya aliena, ja que tant el mig del camp com la defensa (especialment els laterals, Zambrotta i Abidal) van fer aigües per tots els cantons, i si els alemanys haguessin estat més encertats, el 2-1 i fins i tot el 3-1 no hagués sigut un resultat gens estrany. Es per això que tot i que en Frank Rijkaard aconsegueixi que els seus jugadors tinguin la moral suficient per a mantenir el resultat positiu aconseguit a Gelsenkirchen, no cal oblidar que a “semis” ens esperarà un equip temible com són els “Red Devils” del Manchester United, encapçalats per les seves gran estrelles Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney, equip que arribarà al Camp Nou (si la lògica s’imposa en els dos partits de tornada) el proper 23 d’Abril dia de Sant Jordi i que pot ser de caos a la ciutat de Barcelona.








Però tot i que el destí ens aportí una sorpresa, i el Barça aconsegueixi eliminar al tot poderós United i colar-se a la finalíssima de Moscú, i més sorpresa i tot, guanyar-la, és necessari un canvi de rumb al nostre equip, un canvi més que necessari, ja que Rijkaard ja ha caducat com a entrenador blaugrana.



Si Rijkaard se’n va sona com a millor col·locat (i segons TV3 ja fet) en Pep Guardiola, i sota el meu punt de vista seria com sortir del foc per a caure a les brases. Seguiríem amb el joc basat en el toc i en la possessió “inútil” de pilota. Més suplici no, per favor, Sr. Laporta. Els “rondos” en el futbol actual ja han passat a millor vida, i els darrers dos anys ens han deixat ben a les clares que la filosofia de Johan Cruyff és obsoleta, antiga i que ja no serveix. El fet de que el nostre equip tingui el 60% o més de la possessió de pilota ja no es garantia d’èxit ni victòria. En les darreres temporades hem perdut massa partits en els que hem tingut una possessió altíssima, i que ha sigut inútil, ja que es traduïa en un joc horitzontal i sense gens de profunditat, i a sobre els equips contraris ens mataven a la contra. I precisament aquest futbol directe, vertical, ràpid i que crea més ocasions de gol que no pas el que practiquem actualment és el que a mi i a molts barcelonistes ens agradaria veure a Can Barça, i el tècnic que més carisma té per a afrontar la gran renovació que s’ha de produir aquest estiu als vestidors del Camp Nou, l’únic i el més qualificat per a fer-ho és en JOSE MOURINHO.


Mouriho: un entrenador metòdic i amb les idees força clares. Així que obro aquest modest blog per a recollir les vostres opinions per a que per fi tornem a tenir un entrenador amb un joc directe, un entrenador que prepari bé físicament als nostres jugadors, ja que actualment del que se’n diu entrenar, no entrenen gaire. Un entrenador que aconsegueixi que els “rondos” passin a millor vida, i que el fet de no tenir més possessió que l’equip rival no faci trontollar les victòries en els partits.


Us demano el vostre recolzament a aquesta iniciativa, per a veure si podem aconseguir (cosa gairebé impossible segons els darrers moviments del Sr. Laporta) que la directiva del club vegi les coses més clares, valori les diferents enquestes publicades pels diaris i webs del nostre país en el que queda ben a les clares que el soci barcelonista desitja que Mourinho sigui el capità que ha de guiar la nau blaugrana en aquesta nova època.

¡Prou ja del joc de toc! ¡Visca el futbol d’atac i directe!

I.M.C.

¡No volem que es tornin a repetir imatges com aquestes!